Google’s splashy campus plan aims to rewrite the office park book

Grist

The next Google headquarters — or Googleplex, as the company calls it — will be a collection of modular buildings that can be shifted around underneath a collection of giant glass domes that perch over the landscape like jaunty little sun hats.

Charleston-South_Exterior_SoftgridGoogle

Cars will be relegated to garages deep beneath the earth, but people can run or bike on a ground-level track that runs along the base of the biggest dome. Aboveground, people can pick fresh fruit from the trees. The landscape will be “re-oaked.” Wetlands will be enabled.

The Googleplex is more than just a headquarters. It is, we are told, a gift to the 80,000 residents of Mountain View, Calif., where Google has been based since it had 12 employees working in the Bay Area instead of 20,000.

“A motivator for the work that we do now is to be generous,” says Thomas Heatherwick, one of the…

View original post 756 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s